Voorkom Spam en misbruik van eigen e-maildomein

Voorkom Spam en misbruik van eigen e-maildomein

Voorkom phishing, spam misbruik van eigen e-maildomein. Verbeter uw e-mailbeveiliging met SPF, DKIM en DMARC. Inventage configureert uw e-mailsystemen voor maximale veiligheid en betrouwbaarheid.
beveiliging e-mail domein

Krijgt u regelmatig e-mails die van een bank, belastingdienst of van uw eigen collega's lijken te komen, maar eigenlijk phishing-pogingen zijn? Het klikken op links in deze e-mails kan tot ernstige gevolgen leiden. 
In de strijd tegen spam, phishing, spoofing en andere e-mailbedreigingen kunt u diverse technieken inzetten om misbruk van uw eigen e-maildomein te voorkomen. Bijkomend voordeel is een verhoging van de betrouwbaarheid, waardoor e-mails minder vaak als spam worden gemarkeerd door ontvangers.

Kostenbesparend en Effectief

De kosten voor deze beveiligingsmaatregelen zijn vaak beperkt tot de werkzaamheden voor het toepassen en testen van de technieken. Deze functies zijn meestal al beschikbaar en hoeven alleen geconfigureerd en ingeschakeld te worden. Er is dus geen reden om deze aanpassingen niet door te voeren!

Expertise en Ervaring

Inventage heeft de benodigde kennis en ervaring met diverse (cloud)platformen om uw uitgaande e-mail veiliger te maken. Of u nu gebruik maakt van Google Mail, Office365, interne mailservers of webhostingomgevingen, wij helpen u graag. Onze procedures omvatten standaard testen en monitoren.

Geavanceerde Technieken: SPF, DKIM, DMARC

SPF (Sender Policy Framework): Met SPF voegt u een DNS-record toe dat aangeeft welke systemen e-mail vanuit uw domein mogen versturen. Ontvangers kunnen controleren of een e-mail van een legitieme mailserver komt. Het is belangrijk te weten welke servers en diensten e-mail vanuit uw domein verzenden, zodat deze in het SPF-record worden opgenomen.

DKIM (DomainKeys Identified Mail): DKIM maakt gebruik van een sleutelpaar (handtekening). Uw verzonden berichten krijgen een deel van de sleutel. Bij ontvangst wordt het andere deel van de sleutel opgehaald uit het DKIM DNS-record. Indien deze "past", wordt het bericht als veilig bestempeld.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance): DMARC combineert SPF en DKIM. Het controleert of het ‘header from’-veld overeenkomt met het ‘envelope from’-veld zoals dat door SPF wordt gecontroleerd, en of het ‘header from’-veld overeenkomt met het domein uit DKIM. In het DMARC-record kunt u acties definiëren voor e-mails die de controle niet doorstaan, zoals verwijderen of in de spamfolder plaatsen. Ook kunnen rapportages over deze controles worden verzonden.

Zelf Controle Uitvoeren?

Wilt u zelf controleren hoe uw domein presteert op het gebied van e-mailbeveiliging? Bezoek internet.nl voor een snelle en eenvoudige check of uw domein voldoet aan moderne en veilige standaarden.

Met Inventage zorgt u ervoor dat uw uitgaande e-mails beter beveiligd zijn en voorkomt u dat uw domein wordt misbruikt. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw e-mailbeveiliging kunnen verbeteren.