Mobiele werkplek: samenwerken en communiceren, overal en altijd

De moderne of mobiele werkplek biedt gebruikers de mogelijkheid om overal en altijd toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, applicaties en data.

De moderne of mobiele werkplek biedt gebruikers de mogelijkheid om overal en altijd toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, applicaties en data. Deze flexibiliteit verhoogt de productiviteit, vermindert het aantal uren dat medewerkers in kantoor moeten zijn en vermindert de kosten voor reizen. Naast het werken met bedrijfsapparatuur kan de medewerker de optie worden geboden om eigen apparatuur te gebruiken (BYOD, of Bring Your Own Device).  

De Corona maatregelen hebben bij veel organisaties de ontwikkelingen versneld. Oplossingen als Teams worden massaal ingezet voor vergaderen op afstand, chatten en delen van bestanden. Het inschakelen van MS Teams is één, optimaal samenwerken en de bedrijfsdata veilig benutten is een tweede.

De basis voor onze moderne werkplek wordt gevormd door Microsoft 365. Een compleet pakket bestaande uit onder andere  e-mail,  MS Teams en Sharepoint om samen te werken aan bestanden en te communiceren, en de bekende programma's als MS Word, MS Excel etc.

Mobiele werkplekken vereisen ook een goede beheer- en ondersteuningsstructuur. Een laptop, tablet of mobiele telefoon dient ook buiten kantoor te worden ondersteund en ook te worden voorzien van de laatste updates en applicaties. Mogelijk dient de aanwezige ICT infrastructuur te worden gecombineerd (hybride werken), ook hierin voorziet Inventage.

Hoe gaan wij te werk?
Om een eventuele implementatie en het gebruik van de moderne werkplek zo goed mogelijk te laten verlopen wordt eerst een inventarisatie uitgevoerd. We onderzoeken daarbij de huidige ICT situatie, bepalen de scope en definiëren de gewenste functionaliteiten.

Vervolgens worden de benodigde technische en organisatorische maatregelen uitgewerkt in een implementatieplan. Hierin staat precies beschreven welke stappen genomen moeten worden om de moderne werkplek te implementeren.

Na oplevering blijft onze ondersteuning niet achter. We blijven beschikbaar voor vragen en helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

 

Meer weten over de mogelijkheden van een moderne werkplek voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.