• Cloud Telefonie: Xelion & Inventage - Flexibel en Efficiënt

  Nooit gemiste oproepen! Xelion & Inventage bieden krachtige zakelijke communicatie, integratie met MS Teams en flexibel werken op elk apparaat.

 Flexibel werken op verschillende locaties is tegenwoordig de norm. Denk aan medewerkers die vanuit huis werken en de groeiende populariteit van zakelijk chatten en online vergaderen. Maar hoe garandeer je dat je geen belangrijke oproepen mist? En is er een naadloze manier om gesprekken door te schakelen naar collega's die beschikbaar zijn?

De eisen voor het behouden van optimale bereikbaarheid nemen toe. Het kiezen van de juiste oplossing die je bedrijf toegankelijk houdt en je team voorziet van de nodige tools om efficiënt en effectief te werken, wordt steeds crucialer.

Als partner van Xelion biedt Inventage krachtige tools om de bereikbaarheid te verbeteren en werken vanaf elke locatie mogelijk te maken. Xelion richt zich al meer dan 15 jaar op zakelijke communicatie voor het MKB, waarbij telefonie slechts een facet is van hun uitgebreide aanbod. Ze bieden een alles-in-één oplossing voor zakelijke communicatie, en als 100% Nederlands bedrijf begrijpen ze precies wat gebruikers nodig hebben: gebruiksvriendelijke oplossingen met geavanceerde functies en een zeer hoge beschikbaarheid.

Of je nu werkt met een DECT- of bureautoestel, of via een app op je smartphone of PC, de Xelion-app is een krachtige tool binnen handbereik.

Enkele functionaliteiten van Xelion:

 • Groepsnummers (onbeperkt)
 • Keuzemenu's met welkomstteksten
 • Geavanceerde routering van inkomende gesprekken
 • Onbeperkte wachtrijen
 • Voicemail
 • Dag- en nachtstanden (onbeperkt)
 • Integratie vast-mobiel
 • Bellen met apps op PC of smartphone
 • Integratie met MS Teams en meer:

De integratie met MS Teams en andere platforms biedt aanzienlijke tijdsbesparingen:

Direct gesprekken opzetten vanuit Teams via Xelion (zonder extra MS-licenties)
Real-time status van collega's in Teams bekijken
Automatische statusaanpassingen naar 'vergadering' bij Microsoft-agenda-afspraken
Automatische inlog voor Xelion met de MS-inloggegevens
Maar de integratie gaat verder. Met bijna honderd applicatie-integraties, waaronder CRM-systemen en branche specifieke pakketten, zorgt Xelion's Marketplace voor een naadloze verbinding tussen telefonie en jouw bedrijfsprocessen, waardoor slimmer werken mogelijk wordt.

Waarom telefonie via een IT-leverancier?

Traditionele telefonie gebruikte aparte infrastructuur, maar tegenwoordig wordt dit vaak via hetzelfde netwerk als de PC aangeboden, via internetverbindingen. Optimalisatie van spraakverkeer vereist kennis van Firewalls, VLAN's en 'quality of service (QoS)'. Deze expertise is bij Inventage aanwezig, waardoor het uitbesteden van telefonie aan een ICT-partner een logische stap is.

Hoe Inventage helpt:

Inventage neemt niet alleen de activatie van de dienst op zich, maar ook voorbereidende werkzaamheden voor een succesvolle migratie. Van netwerkcontroles tot het opstellen van op maat gemaakte belplannen, wij zorgen ervoor dat de overgang vlekkeloos verloopt.