IT's Online Desktop: optimaal werkende virtuele windows werkplekken

Ontdek hoe Azure Virtual Desktop (AVD) een flexibele, veilige en kostenefficiënte cloud-werkplekoplossing biedt. Verhoog de productiviteit en bespaar op kosten

IT's Online Desktop: optimaal werkende virtuele windows werkplekken

Ontdek hoe Azure Virtual Desktop (AVD) een flexibele, veilige en kostenefficiënte cloud-werkplekoplossing biedt. Verhoog de productiviteit en bespaar op kosten
Azure virtual desktop

Vergelijkbaar met traditionele oplossingen zoals Windows Remote Desktop Services (RDS) of Citrix, biedt Azure Virtual Desktop een geheel nieuwe ervaring. Microsoft Teams, Outlook en bijvoorbeeld Youtube werken nu wél goed, wat bij RDS / Citrix nog kopzorgen gaf.
Met Azure Virtual Desktop beschikken medewerkers over een krachtige Cloud gebaseerde virtuele werkplek oplossing waarmee op een veilige en flexibele manier aan de slag kunnen, op kantoor en op de thuiswerkplek, onafhankelijk van het type apparaat.

 Als onderdeel van het Microsoft Azure platform zijn voordelen zoals kostenbesparingen, schaalbaarheid en integratie met andere Azure services automatisch beschikbaar. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid door de compliance- en beveiligingsfuncties van Azure. Omdat Azure Virtual Desktop op hetzelfde platform draait waaronder Microsoft 365, is de integratie naadloos, wat de productiviteit van medewerkers verhoogt.

 

Betalen naar gebruik EN besparingen

De Azure diensten worden gefactureerd op basis van gebruik en zijn onder andere afhankelijk van het aantal (gelijktijdige) gebruikers en de applicaties in gebruik. Zware applicaties zoals Autocad hebben een zwaardere processor en meer geheugen nodig.

Inventage helpt om de juiste grootte van virtuele machines te bepalen voor een optimale prijs / prestatieverhouding. Door bijvoorbeeld (automatisch) niet gebruikte virtuele machines of resources buiten kantoortijd uit te schakelen kunnen aanzienlijke besparingen worden behaald. Tevens biedt Microsoft hoge kortingen bij overeenkomsten voor één of drie jaar voor het gebruik van een specifiek exemplaar van een service. Uit de praktijk blijkt de investering in de migratie naar Azure Virtual Desktop zich binnen 1 a 1,5 jaar terug te betalen (ROI).

 

Ontzorgt door Inventage

Microsoft beheert de volledige infrastructuur waardoor er wordt bespaard op hardware-onderhoud en hardware-updates. Door Inventage de inrichting en optimalisatie van de desktop, applicaties en gebruikersprofielen uit te laten voeren kunnen medewerkers op ieder apparaat , op een gebruiksvriendelijke en veilige manier werken.

  

Meer weten?

Heeft u een virtuele desktop (RDS / Citrix) omgeving en is de hardware aan vervanging toe? Houden bestaande applicaties u tegen om (volledig) naar de cloud te gaan? Azure Virtual Desktop biedt mogelijk een oplossing. Neem nu contact op en we informeren u naar de mogelijkheden