Veilig e-mailen in de zorg - NTA 7516

Indien gezondheidsinformatie wordt uitgewisseld via e-mail of chat is de NTA 7516 norm van toepassing. Inventage is bekend met de benodigde (technische) aanpassingen.

Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met de AVG privacywetgeving met betrekking tot het omgaan met persoonsgegevens. De NTA7516 norm voor het uitwisselen van gezondsheidsinformatie via e-mail of chat is mogelijk minder bekend.  
Zorginstellingen, overheden en andere organisaties dienen technische en procedurele aanpassingen te doen om aan deze norm te voldoen.

De NTA 7516 is al van kracht sinds mei 2019. U moet daar als organisatie dus eigenlijk al aan voldoen. Sinds kort zijn er echter pas een aantal leveranciers van beveiligde emaildiensten ook werkelijk (deels) gecertificeerd (bijvoorbeeld Zorgmail, ZIVVER, Fortinet) en is het ook werkelijk mogelijk dat uw organisatie aan de norm kan voldoen. Door te voldoen aan de norm zorgt u voor een optimale beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van onderlinge communicatie.
Indien u nog op zoek bent naar een leverancier voor beveiligde communicatie binnen de zorg, controleer dan of deze leverancier is gecertificeerd.

Inventage kan ondersteunen bij het selecteren van de juiste leverancier en u tevens ondersteunen bij de aanpassingen waarvoor u zelf verantwoordelijk bent (waaronder 2-factor authenticatie, aanpassingen aan e-maildomeinen).

Neem nu contact op en we informeren u graag over deze norm en hoe deze kan worden toegepast binnen uw organisatie.