Microsoft gaat zijn Edge-browser voorzien van Chromium-engine

Laatste nieuws en blogs

Volgens berichtgeving van Microsoft zal de Edge webbrowser worden voorzien van dezelfde motor als Google Chrome (Chromium, de open source rendering engine). Hierdoor ontstaat een crossplatform browser met een betere web-compatibiliteit en een standaard platform voor ontwikkelaars.

 

Edge is als opvolger van Internet Explorer de standaardbrowser in Windows 10 naast Internet Explorer 11. Ondanks het feit dat de browser lichter en sneller is dan zijn voorgangers blijft de populariteit ervan beperkt, mede omdat Edge niet op andere platformen beschikbaar is (denk aan de zakelijke mark terminal / RDS servers).

Door meer samen te werken aan het opensource project Chromium hebben Edge en andere op Chromium gebaseerde browsers daar voordeel van. Als ICT beheerder en ontwikkelaar juichen we dit toe, daar de onderlinge verschillen tussen de webbrowsers altijd voor uitdagingen zorgt.

Begin 2019 verwacht Microsoft een preview-versie van Edge op basis van Chromium gereed te hebben die gebruikers kunnen uitproberen. De mobiele versie van de browser is al op Chromium gebaseerd.