Beveiliging van Mobiele apparaten

Door onze (cloud) diensten en producten slim te combineren bieden we diverse ICT oplossingen voor elke uitdaging, van implementatie tot beheer.

Het gebruik van mobiele apparaten als tablets en Ipads groeit nog steeds. Is uw bedrijf hier klaar voor? Een betere vraag: Is er beleid over het gebruik van deze apparaten en is het mogelijk / gewensd dat bedrijfskritische data buiten uw bedrijf op onveilige apparatuur beland? Inventage heeft een ruime ervaring in dit soort (mobiele) vraagstukken.

Ricico’s van dataverlies
Door de standaard instellingen op de IPad / tablet of mobiele telefoon is er bij verlies of onbeheerd achterlaten vaak eenvoudig toegang mogelijk tot deze apparaten. Derden kunnen zo inzage krijgen in uw gesynchroniseerde e-mail en (bedrijfs)documenten. Dit is zelfs de best georganiseerde organisaties overkomen. Inventage biedt oplossingen op technisch en procedureel vlak. 

Invoeren van beleidsregels
De gevaren van het gebruik van data buiten kantoor zijn meestal wel bekend. Het kan echter geen kwaad om beleidsregels of huisregels op te stellen voor het verstandig gebruik maken van mobiele apparaten (ook USB-sticks!). Enkele voorbeelden.

  • Welke data mag wel en welke data mag niet mee worden genomen buiten kantoor.
  • “Oude” data verwijderen.
  • Standaard PINcode aanpassen.
  • Bij vervanging van apparatuur dient deze ingeleverd te worden waarna de data wordt verwijderd alvorens deze wordt afgevoerd.
  • Alleen versleutelde opslagmedia mogen worden gebruikt.

Uitvoeren van vastgesteld beleid
We gaan er allemaal van uit dat iedereen zich ook zal gaan houden aan het vastgestelde beleid. Om de gebruikers van mobiele apparaten te helpen dit beleid te handhaven biedt Inventage technische oplossingen om dit beleid uit te voeren. De beleidsregels worden automatisch geactiveerd op apparaten binnen en buiten kantoor.

Voor informatie over de mogelijkheden voor uw organisatie kunt u contact opnemen met Inventage op 035-6564680 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..