Managed Web Protection

Bescherm uw werkplek en blokkeer malafide websites, bestrijd phishing en beheer internetgebruik eenvoudig. Geen extra hardware of dure licenties

Met behulp van 'Managed Web Protection' bieden we u meer beveiliging tegen malafide websites en phishing en de optie om het beleid voor het gebruik van internet op de werkplek eenvoudig te implementeren en te monitoren. Er is geen aparte hardware nodig en geen dure licenties.

Meer en meer is internet onmisbaar op de werkplek. De productiviteit van uw medewerkers wordt echter vaak negatief beinvloed door malafide websites, phishing e-mails maar ook door medewerkers die langdurig voor prive-doeleinden gebruik maken van internet (facebook / vacaturesites).

Managed Web Protection bestaat uit de volgende onderdelen:

Web Security

Het overkomt iedereen wel eens. Toch geklikt op de link in de e-mail welke van de bank afkomstig lijkt te zijn. Of gereageerd op de pop-up van een website waar een waarschuwing werd getoond dat de PC mogelijk geinfecteerd zou zijn. Nu is de PC traag en krijgt u de vreemde meldingen. In het ergste geval beschikt iemand anders nu over uw login-gegevens van de bank! De optie Web Security blokkeerd aumastisch de toegang tot bekende websites welke gebruik maken van malware, phishing, proxies, spyware, adware en botnets.

Web Filtering

De meeste onveilige websites vallen wel binnen categorien als drugs, gokken en porno. Niet alleen zijn deze vaak onveilig maar het bezoeken van dergelijke sites binnen het bedrijf is ook ongewensd. Het moet wel mogelijk zijn voor uw medewerkers om bepaalde prive-zaken tijdens kantoor-uren via internet te regelen.

Met Web Filtering is het mogelijk om:

  • op basis van het type / categorie website toegang toe te staan of te blokkeren
  • bepaalde sites alleen op bepaalde uren van de dag toe te staan.
  • bepaalde werkplekken of demo-pc's alleen toegang te geven tot bepaalde sites.

Bandbreedte Monitoring

Pieken in het gebruik van de internetverbinding kunnen duiden op bijvoorbeeld een virusuitbraak. Het is echter standaard niet mogelijk om na te gaan door welke werkplek of server deze piek veroorzaakt wordt en al helemaal niet om het gebruik per werkplek over een bepaalde periode te onderzoeken. Met het onderdeel Bandbreedte Monitoring is het mogelijk om rapportages te genereren maar ook om alarmen in te stellen bij het gebruik van afgesproken limieten.

Installatie en advies

Het inschakelen van deze module van ons Managed ICT Services platform is eenvoudig. De installatie van de software op de werkplekken / servers verloopt geheel automatisch, waarbij uw medewerkers hier niets van zullen merken.

Deze module handhaaft echter ook uw beleid op het gebied van internettoegang en dit beleid moet wel eerst worden vastgesteld.  Onze consultants kunnen u ondersteunen bij het vaststellen van het beleid waarna dit wordt geimplementeerd.