• Licentiescan

Door het effectief beheren van licenties heeft een organisatie niet alleen een volledig inzicht in de aanwezige licenties maar ook in het daadwerkelijk gebruik van software binnen de organisatie. Dit kan leiden tot een forse kostenbesparing. Door optimaal beheer zorgt u er voor dat er geen dubbele licenties worden afgesloten, voorkomt u boetes voor het illegaal gebruik van software en maakt u gebruik van voordeligere upgrade-kosten bij het migreren naar nieuwere versies.

Licentiebeheer is niet altijd eenvoudig. Het ene softwarepakket wordt per gebruiker berekend, het andere per apparaat of gelijktijdig gebruik of per processor of….

Moet het gebruik van een mobiel apparaat worden meegerekend of ….

Inventage Ontzorgt
Voor advies en implementatie van licentiebeheer kunt u gebruik maken van onze diensten. Niet alleen zorgen we voor de juiste aantallen licenties maar ook zijn wij op de hoogte van lopende acties. Inventage is partner van diverse softwareleveranciers waardoor we u optimaal kunnen laten profiteren van de voordelen van inventarisatie tot aankoop en beheer.

Licentiebeheer is als regelmatig uitgevoerde dienst opgenomen binnen de dienst "Online Beheer" en als een eenmalige actie als  "IT's Asset Scan".

Uw voordelen:

  • Krijg grip op de kosten en risico's
  • Voorkom boetes
  • Optimaliseer uw infrastructuur door het werken met de laatste versies
  • Bespaar op kosten door inzicht en gebruik en inzicht in lopende acties